vrijdag 5 april 2024

Emily J. Taylor - Hotel Magnifique

Betoverend debuut

Bij Uitgeverij De Fontein verscheen Hotel Magnifique, het debuut van de Amerikaanse schrijfster Emily J. Taylor, die met dit magische verhaal direct een plek veroverde in de New York Times-bestsellerlijst.

Het legendarische hotel Magnifique komt naar de stad en dat is een absolute belevenis. Dit oogverblindende gebouw met zijn gouden plafonds, champagnefonteinen en betoverende feesten verschijnt ongeveer eens in de tien jaar en altijd in hetzelfde steegje om vervolgens klokslag middernacht te vertrekken naar een nieuwe bestemming.

Het valt niet mee binnen te komen. Jaren geleden, toen het hotel  de stad voor het laatst aandeed, waren de meeste uitnodigingen van tevoren bij alleen de rijkste burgers bezorgd.

 De zeventienjarige Jani zou dolgraag het hotel bezoeken. Ze heeft een advertentie ontdekt die in de kranten van de hele stad was verschenen waarin Magnifique vraagt naar personeel. Dit is haar kans! Ze regelt een baan in het hotel voor haar zusje Zosa (13) en zichzelf.

Uiteraard loopt alles anders. Eenmaal binnen verdwijnt Zosa  spoorloos. Het duurt niet lang of Jani ontdekt dat er duistere geheimen schuilgaan achter de glimmende façade. Met de knappe portier als haar enige bondgenoot probeert ze het mysterie te ontrafelen. Kan ze haar zus redden voor het te laat is?

Het avontuur kenmerkt zich door een opmerkelijke mix van fantasie en magie. Aan de karakterontwikkeling van de belangrijkste verhaalfiguren wordt weinig aandacht besteed en stilistisch valt er niet veel te beleven. Maar dit verhaal is er wel een met flink wat leesbevorderende elementen, geschreven voor een breed publiek en daarom heel geschikt voor lezers in de onderbouw van dertien jaar en ouder.

Het boek is overigens schitterend vormgegeven en oefent met het in gouddruk opgemaakte omslag, de gekleurde zijkanten en de rijk geïllustreerde schutbladen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit, zelfs op degene die weinig opheeft met lezen.

Heel geschikt voor lezers in de brugklas.


Taylor, Emily J. (2023) Hotel Magnifique. Oorspronkelijke titel: Hotel Magnifique. Utrecht: Uitgeverij De Fontein. Isbn 978 90 261 6659 4  € 24,99, 400 blz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten