vrijdag 19 augustus 2011

Emily Horner - Een liefdesverhaal met mijn dode beste vriendin in de hoofdrol

(Prometheus, 2011) 

In Een liefdesverhaal met mijn dode beste vriendin in de hoofdrol volgen we de zestienjarige Cass, die na het overlijden van haar beste vriendin Julia heel Amerika door fietst naar de zee van Californië, met Julia's as in een tupperwarebakje Het is een lange tocht van zo'n zevenduizend kilometer, een reis die Julia en Cass samen hadden moeten maken.

Al fietsende kan Cass haar lesbische gevoelens niet langer ontkennen. Het verhaal schakelt voortdurend tussen het heden ('Nu': Cass helpt Julia's vrienden bij de uitvoering van een door Julia geschreven musical) en het verleden ('Toen': de enerverende fietstocht ).

De roman is een zoektocht naar identiteit met twee prachtige verhaallijnen. Het is een ontroerend en eerlijk verhaal over vriendschap en liefde. Jongeren worden mede door het dramatische onderwerp en de directe manier van vertellen beslist geraakt.

Het boek verscheen in de Prometheus Young Adultreeks. Enig minpunt is wat mij betreft de goedkope kwaliteit papier waarin deze pocketuitgave is gedrukt. Dit prachtige verhaal had mijns inziens een beter jasje verdiend!

Emily Horner komt uit Montreal, Quebec en woont nu in Brooklyn, New York. Ze is fan van de Japanse popcultuur en ze werkte in de videogamebranche voordat ze bibliothecaresse werd. Een liefdesverhaal met mijn dode beste vriendin in de hoofdrol is haar eerste roman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten